Jak to začalo?

Inu i za velkými projekty bývá jedna jednoduchá a dobře míněná věta. Ta v našem případě zněla „ A proč tu třeba nemáte slepičky, paní Tůmová? Já bych vám je vylíhnul...” 
 

O nás

Psal se rok 1993 a paní Tůmová si řekla, proč to nezkusit. Oba v zemědělství pracovali odjakživa a protože je její manžel šikovný a práce se nebojí, dal pro ni dohromady malý prostor, kde odchovali prvních sto kuřátek. Do střechy trochu teklo, topilo se v obřích kamnech a vodu museli postupně zavést, ale kuřátkům se u nich dařilo. Jak se to poprvé ve vsi rozkřiklo, prý už dnes nikdo neví, jen to, že bylo vše hned prodáno.
Při hledání dalších možností pak narazili manželé Tůmovi na prodej prostor zemědělského družstva v Nestanicích a rodinná farma byla na světě.
To bylo v roce 1993 a od té doby stále budují a opravují. Dnes už na farmě pracuje další generace z rodiny Karel a Adéla.

Jen pro klid vaší duše

I když nejsme úplný biochov, drůbež se u nás má opravdu dobře, roste na čistých podestýlkách 6-8 týdnů, má veškeré veterinární kontroly, nemačká se ani nijak nestrádá.
To vše se odráží na chuti masa a proto je drůbež od nás tolik oblíbená v rodinách, v širokém okolí i u profesionálních kuchařů.